Krásne chvíle na Šútove

12.01.2010 14:06

Srdečne vás zdravíme.


Chata Šútovská Fatranka sa nachádza na úpätí Malej Fatry, pri vstupe do Šútovskej doliny, cestou na Šútovský vodopád.
Prístup je jednoduchý - z hlavnej cesty medzi Ružomberkom a Martinom, odbočka do Šútova. Pri chate je parkovisko. Vodopád je od chaty vzdialený 4 km.
Chata je otvorená celoročne, poskytuje ubytovanie a stravu. V letnej sezóne sa denne varí teplé jedlo, vychýrená držková a kapustnica (zelňačka).
V zime sa poskytuje len ubytovanie (celá chata komplet), kuchyňa nie je v prevádzke, ale na požiadanie a po vzájomnej dohode aj varíme.
Chata má plne vybavenú a zariadenú kuchynku, sprchu s teplou vodou, WC, bufet, výčap, spoločenská miestnosť so 4 stolmi a 16 stoličkami, hala.
Ubytovanie: dve izby (v jednej dve postele, v druhej 6 postelí).
Posteľ s prádlom: 8 EUR, posteľ bez prádla: 5 EUR. Ak je v skupine viac ako 8 ľudí, môžu spať v spoločenskej miestnosti vo vlastných spacákoch ( 3 EUR).
Súčasťou chaty je otvorené a upravené ohnisko, vonku sú stoly a lavice.
V areáli chaty je možnosť  stanovania a campovania.

V zime: vo vzdialenosti približne do 20 km sú lyžiarske strediská Martinské hole, Snowland Valča, Malino brdo, Kubínska hoľa, Vrátna, pod Chlebom.
V lete: 500 m od chaty je malebné priezračné prírodné jazero, známe a obľúbené miesto na kúpanie. Vedľa chaty je mohutný čistý potok.  Turistika: hore dolinou na hrebeň Malej Fatry. Možnosť splavovania riek Váh, Turiec a dolnej časti rieky Orava.
V okolí sú zaujímavosti:  Arboretum pri kaštieli v Turčianskej Štiavničke, skanzen v Martine, Sklabinský hrad, Oravský hrad, Likavský hrad, Vlkolinec....

Kontakt: sutovska.fatranka@gmail.com , fatranka@centrum.sk , tel. 0915333174 .
Tešíme sa na Vás!     

https://cms.sutovskyvodopad.webnode.sk/rss/

https://cms.sutovskyvodopad.webnode.sk/rss/